Locaties van der Avoird Trayplant

De Leeuwerik in Bavel (hoofdlocatie)

Op hoofdlocatie De Leeuwerik zijn onze kantoren gevestigd. Daarnaast beschikken we hier over koelcellen om de planten geruime tijd te kunnen bewaren. In totaal hebben we 3 hectare kas waarin we onze frambozenplanten opkweken, in het najaar produceren we hier aardbeienplanten. Buiten beschikken we over 3 hectare trayveld voor aardbei trayplanten en ligt er 14 hectare frambozenveld voor moederplanten en longcanes.

Rimpelaar in Molenschot

De locatie aan de Rimpelaar in Molenschot bestaat uit 39 ha onbedekte teelt en 0,4 ha bedekte teelt. Momenteel zijn we de bedekte teelt aan het uitbreiden naar 2,2 ha. We verwachten dat deze uitbreiding in februari 2022 gereed zal zijn.
Op de trayvelden worden aardbei trayplanten opgekweekt, op de frambozenvelden worden er moederplanten en longcanes opgekweekt en in de kas wordt in het voorjaar moedermateriaal voor frambozen ingelegd waar later stek van wordt gesneden.

Schoolstraat in Molenschot

Aan de Schoolstraat in Molenschot is  17.000 m2 kas aanwezig. Deze kas wordt tevens gebruikt om moedermateriaal voor aardbeien te telen waar later stekjes van worden gesneden. Daarnaast is hier een luisvrije tent aanwezig die dient voor de opkweek van 1e generatie moedermateriaal framboos. Deze kas (oud glas) staat in het dorp en zal worden afgebroken zodra de nieuwe uitbreiding bij Rimpelaar een feit is.

Machielsen in Molenschot

Aan de Bavelseweg bevindt zich locatie “Machielsen” (6 ha onbedekte teelt). Deze locatie staat geheel in het teken van de opkweek van frambozen moedermateriaal en longcanes. Deze moederplanten vormen de basis voor de verse planten framboos die wij als eindproduct leveren. De longcanes vinden direct hun weg naar de klant. Door de uitbreiding bij de Rimpelaar vindt er in februari 2022 een versmelting plaats van de locatie Machielsen en Rimpelaar.

Peeters in Molenschot

De derde locatie aan de Bavelseweg is “Peeters” (3 ha onbedekte teelt). Hier wordt tevens moedermateriaal van framboos gemaakt. Daarnaast staan hier onze demotunnels van aardbei en framboos. In deze tunnels wordt er hard gewerkt om de kwaliteit van onze producten continue te verbeteren en om onze proeven en ons assortiment te laten zien aan onze klanten.