Omgeving

We leven in het prachtige Nederland met heel veel mensen op een klein stukje aarde. Ondanks de vrijheid van meningsuiting zullen wij als individu, gezin of bedrijf rekening moeten houden met onze omgeving. Enerzijds wordt binnen Nederland veel geregeld via de wet, anderzijds zijn er diverse normen en waarden en ongeschreven wetten die misschien nog wel belangrijker zijn.

Voor ons als bedrijf is de interne informatievoorziening – maar ook naar de omgeving (bijv. buren) – zeer belangrijk! Voordat je daadwerkelijk actie gaat ondernemen is informatie delen over wát je gaat doen en wáárom je het gaat doen uiterst belangrijk. In de meeste gevallen levert dit veel begrip en acceptatie op. Hoe ga je jouw terrein afbakenen? Met een hek? Een muur? Of met een stuk groen? Iedereen zal hier een mening over hebben. Uiteraard zijn er een aantal zaken wettelijk geregeld maar overleg met naaste buren en de vraag of het in de omgeving past, zijn essentieel. Uiteindelijk moet alles in een economisch perspectief geplaatst worden.

 

Binnen de gemeente Alphen Chaam is er een prachtig initiatief: Cittaslow

 

Een goed voorbeeld van bovenstaand statement is de samenwerking die van der Avoird Trayplant heeft in het produceren van onze “Framboise d’Avoird”, een heerlijke frambozenwijn. Minicamping Wilgenweide en Wijngaard Dassemus zijn enkele lokale ondernemers met wie wij samenwerken om een prachtig natuurproduct op de markt te brengen.

Dassemus         

Wilgenweide1

 

Of u nu als klant ons bedrijf komt bezoeken of misschien recreatief ons bedrijf en de omgeving wilt beleven, met een bijpassende overnachting bij ’t Wilgenhart maakt u uw bezoek helemaal compleet!