Hangend stek

Wij zijn gespecialiseerd in het opkweken van hangend stek. De moederplanten komen net als bij frambozen uit de eerste generatie intro.
De rassen die wij telen zijn o.a.

  • Eve’s Delight
  • Favori
  • Murano
  • Florentina
  • Furore

Ook andere rassen zijn mogelijk op aanvraag.
Voor meer informatie vul het contactformulier in of neem contact op met Johan Nooren of Jelle Broeders.

 

Bewortelde stek

e modules/plugaardbeistek (misted tip)

Deze stek wordt met name ingezet voor een vroege normale teelt, geplant in plastic ruggen of veenbalen.
Met name op de zwaardere gronden heeft deze plant voordelen t.o.v. een verse plant.
Weggroei, uniformiteit en gelijke productie zijn de belangrijkste voordelen.

Mini trayplants

Een aardbei mini trayplant is in een 16 gaats tray met een inhoud van 150 cc opgekweekt i.p.v. een 9 gaats tray welke een inhoud heeft van 250 cc.
Voordelen zijn oa. prijs in aanschaf en minder transportkosten.

Aardbei Trayplanten

Van der Avoird Trayplant heeft zich ontwikkeld tot dé plantenkweker voor aardbei trayplanten van doordragende aardbeirassen en van planten voor het vroege segment. Voor het vroege segment hebben we inmiddels ruime ervaring met o.a. Flair en Elsanta. In opkweekseizoen 2014 maakten we ook trayplanten van Clery en Fleurette. Met onze opkweekstrategie resulteerde dit in planten waar we zeer positieve feedback op kregen. De planten voor de vroege teelten worden standaard opgekweekt in een 9 gaats Bato-tray. In overleg met de klant wordt het gewenste planttype bepaald om zo tot het optimale teeltresultaat voor u als teler te komen.
Met gepaste trots mogen we ons ontwikkelaar en specialisten noemen op het gebied van doordragers op substraat. Onze overtuiging is dat met de nieuwe generatie doordragende aardbeirassen er kwalitatief zeer goede aardbeien geteeld kunnen worden met een goede smaak en, zeker niet onbelangrijk, tegen een lagere kostprijs. Wij richten ons met onze trayplanten op het topsegment substraatteelten (kas- en stellingteelten). Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om het maximale uit uw teelt te halen. Gezond en uniform plantmateriaal is daarvoor een must om mee te starten. Daarnaast is er sprake van een gewenst productiepatroon. Hoe wij u hierbij kunnen helpen: everberry.nl

Programma aardbei trayplanten

Ons programma planttypen voor doordragers is als volgt:
– Trayplanten (250 cc pot)
– Mini Trayplanen (150 cc pot)
– Modules/Plugplanten (80 cc pot)
– Stek

aardbei trayplanten

De drie typen trayplanten worden in het algemeen als frigo-plant, dus uit de koelcel geleverd. Levering als verse plant is ook mogelijk. Daarnaast trekken we op bestelling ook frigo-planten voor op de gewenste tray.

Wij zij gespecialiseerd in het opkweken van hangend stek. Voor eigen gebruik, maar ook voor derden die zelf hun planten willen opkweken. Waarom hangend stek? Het antwoord is eenvoudig: uniformiteit en gezondheid!

Wij werken met drie veredelingsprogramma’s. Van elk programma hebben we op het moment de volgende rassen als speerpunt:
CIV: Murano
Flevo Berry: Favori, Furore en Florentina
Vinson: Eve’s Delight

Voor meer informatie over aardbei trayplanten vul het contactformulier in of neem contact op met Johan Nooren (+31 – 6 10927748 / [email protected]) of Jelle Broeders (+ 31 – 6 57917142 / [email protected]).