Framboos

Plugplant

Door de jaren heen is de verse plugplant framboos uitgegroeid tot het grootste product binnen van der Avoird Trayplant. De verse planten framboos worden in de vroege leverperiode (januari tot circa half april) standaard opgekweekt en afgeleverd in een 40 gaats tray. Na 20-25 april is de 104 gaatstray standaard.

In het rassenoverzicht kunt u ons huidige leveringsprogramma lezen. Naast de hierin genoemde rassen vermeerderen we ook clubrassen van onder andere Driscoll’s, Sant’Orsola en Berry World.

Longcane

Longcanes worden standaard opgekweekt in een 2,3 liter pot met 3 planten/canes per pot. Hiervoor is gekozen om de kostprijs per cane en tevens de transportkosten te verlagen. In de praktijk is nadrukkelijk gebleken dat dit geen nadelige effecten heeft op de productie in het hier opvolgende jaar. Longcanes kunnen vroeg worden geleverd met 6 weken koeling voor winterproductie in Zuid-Europa en Marokko. Daarnaast leveren wij de canes vanaf 1 januari voor de rest van Europa. In ons rassenoverzicht vindt u de rassen die wij als longcane opkweken.

Shortcane

Shortcanes worden standaard opgekweekt in een 9-gaats Bato aardbeien tray (250cc) met een verse plant per cup. De planten worden vanaf 1 januari vanuit de koeling geleverd. De laatste jaren is er hard gewerkt om dit nieuwe product tot in detail te verfijnen. De laatste jaren neemt het aantal geproduceerde shortcanes toe en blijkt vanuit de praktijk dat het product volwassen genoeg is voor grootschaligere productie. De shortcane biedt een vroege eerste productie, vervolgd door een grotere productie door de nieuwe (grond)scheut die doorkomt. In ons rassenoverzicht vindt u de rassen die wij als shortcane opkweken.