Aardbei

Trayplanten

Van der Avoird Trayplant heeft zich ontwikkeld tot dé plantenkweker voor aardbei trayplanten van doordragende aardbeirassen en van planten voor het vroege segment. De planten voor vroege teelten worden standaard opgekweekt in een 9 gaats Bato-tray. In overleg met de klant wordt het gewenste planttype bepaald om zo tot het optimale teeltresultaat voor u als teler te komen. Kijk hier voor het aktuele rassenoverzicht.

Onze overtuiging is dat met de nieuwe generatie doordragende aardbeirassen er kwalitatief zeer goede aardbeien geteeld kunnen worden met een goede smaak en, zeker niet onbelangrijk, tegen een lagere kostprijs. De drie typen trayplanten worden in het algemeen als frigo-plant, dus uit de koelcel geleverd. Levering als verse plant is ook mogelijk. Wij richten ons met onze trayplanten op het topsegment substraatteelten (kas- en stellingteelten).

Ons programma planttypen voor doordragers is als volgt:

  • Trayplanten (250 cc)
  • Minitrayplanten (150 cc)
  • Modules/Plugplanten (80 cc)

Verse stekken

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het opkweken van hangend stek. Voor eigen gebruik, maar ook voor derden die zelf hun planten willen opkweken.

Waarom hangend stek? Het antwoord is eenvoudig: uniformiteit en gezondheid!

Wij werken met drie veredelingsprogramma’s. Van elk programma hebben we op het moment de volgende rassen als speerpunt:

CIV: Murano
FlevoBerry: Favori en Furore
Vinson: Eves Delight