Zonnepanelen op water

De tuinbouw begint de voordelen van zonnepanelen op water steeds beter te kennen.
Ook wij zijn hier volop mee aan de slag.

Zonnepanelen op water zorgen voor een dubbel gebruik van schaarse ruimte, het bufferen van water in droge en natte tijden, veel minder algengroei en de panelen hebben een hoog rendement door het koelende effect van het water. Zeker op zonnige warme dagen is dat een voordeel. Op jaarbasis is hierdoor het rendement ongeveer tien procent hoger.

De plaatsing van de 2.304 stuks panelen in ons bassin aan de Rimpelaar wordt gedaan door Qies uit Gilze. Zij verwachten een opbrengst per paneel van 450 Watt piek per paneel wat een totale opbrengst per jaar oplevert van 1.036.800 Watt piek.

In week 37 en 38 zullen 150 pallets met de fundering (drijfinstallaties) arriveren in Molenschot. De fundering zal gelegd en verankerd worden door diverse kikvorsmannen. Daarna zullen de panelen op de fundering gemonteerd worden en alles aangesloten worden naar speciale patchkasten.