Cittaslow Open Dag 26 september 2021

Cittaslow streeft naar een duurzame omgeving die verbonden is met een kwalitatief hoogwaardig landschap, waar een krachtige sociale gemeenschap aanwezig is die door de gemeente ondersteund wordt. Cittaslow-gemeenten zijn gemeenten die onder de invloed van Slow Food proberen het beste te halen uit de moderne tijd, terwijl ze toch hun identiteit blijven behouden. Dit komt allemaal voort uit het oorspronkelijke idee van Paolo Saturnini, de vroegere burgemeester van Greve in Chianti, dat de burgemeesters van enkele plaatsen moesten samenwerken met elkaar en met Slow Food voor de maatschappelijke opgave stonden om de kwaliteit van leven voor ons en toekomstige generaties te behouden en te versterken. Nu is de samenwerking al gegroeid tot ruim 250 gemeenten in 30 landen. Het koppelt overheden, inwoners en leden die gezamenlijke ervaringen willen delen, waardoor de filosofie gaat over goede kwaliteit van voedsel, maar juist ook over duurzaamheid, gastvrijheid en sociale diensten. Een nieuw soort landbouw (agro ecologie) en een ethische manier van consumeren worden ondersteund.

Op 26 september dragen wij, als supporter van Cittaslow, graag bij aan dit gedachtengoed. Wees welkom!