Van der Avoird Trayplant lanceert Everberry

Van der Avoird Trayplant zal onder de naam ‘Everberry’ het concept voor de aardbei doordragers verder uitrollen. Onder het concept vallen de topkwaliteit trayplanten van doordragende aardbeirassen, kennisopbouw en het uitdragen van kennis naar klanten.

Tevens biedt Everberry ondersteuning aan klanten als gesprekspartner naar hun afzet. Van der Avoird Trayplant is een vermeerderaar en kweker van frambozen- en aardbeiplanten. Sinds 2005 worden er planten van doordragende aardbeirassen vermeerderd en opgekweekt bij Van der Avoird Trayplant. “In de jaren rond het jaar 2000 zag ik in Engeland al dat het rendement juist in de doordragers gehaald werd”, aldus Peter van der Avoird, oprichter en eigenaar van het bedrijf. Sinds die tijd zijn er diverse planttypen ontwikkeld die in de markt gezet worden. “Wij vermeerderen op substraat in de kas en maken uitsluitend trayplanten. Op deze wijze gaan we voor de maximale uniformiteit en gezondheid van de planten. Ook geeft ons dit de mogelijkheid tot het sturen naar het gewenste planttype”.

Smaak en lagere ziektegevoeligheid zijn in belangrijke mate bepalend voor het huidige rassenassortiment. Er zijn op het moment drie partners waar rassen van vermeerderd en opgekweekt worden: Edward Vinson (Eves Delight en Red Glory), CIV (Murano en Capri) en op oudejaarsdag werd een overeenkomst gesloten met Goossens Flevoplant voor de rassen Favori en Furore. “We bieden nu een breed assortiment rassen én planttypen aan”, aldus Johan Nooren, verantwoordelijk voor de klantcontacten en innovatie manager bij Van der Avoird Trayplant. “Op onze Demo-tuin werd afgelopen seizoen bevestigd de mix van het gekozen ras, planttype en plantafstand in grote mate bepalend is voor het resultaat in productie, kwaliteit en productieverloop”. Dit presenteerde Johan Nooren op de Aardbeiendag op 7 januari j.l. in Den Bosch.

In deze presentatie onthulde hij tevens de naam Everberry. “De naam Everberry staat voor het concept waaronder we onze planten aanbieden aan het topsegment doordragende aardbeienteelt, waar het doel is het maximale uit de teelt te halen. Daarbij ondersteunen we onze klanten met kennis en het maken van strategische keuzes. Indien gewenst zijn we gesprekspartner richting afzet.”

Bron: Aardbeiennet.nl 20-01-2015